Keresés ebben a blogban

2013. január 14., hétfő

A konfliktus, mint lehetőség



„Uram, (…) Őrizz meg attól a naiv hittől, hogy az életben mindennek simán kell mennie!
Ajándékozz meg azzal a józan felismeréssel, hogy a nehézségek,
kudarcok, sikertelenségek, visszaesések az élet magától adódó ráadásai,
amelyek révén növekedünk és érlelődünk!

Küldd el hozzám a kellő pillanatban azt, akinek van elegendő bátorsága
és szeretete az igazság kimondásához!
Az igazságot az ember nem magának mondja meg, azt mások mondják meg nekünk.”

Antoine de Saint Exupéry: Fohász

Legyünk őszinték! A konfliktusokat egyáltalán nem kedveljük. A megoldatlan, feszültségteli helyzetek megkeserítik az életünket, fájdalmat és szenvedést okoznak. Sokszor testi-lelki bántalmazást kell elszenvednünk azoktól, akik mesterien keltenek bűntudatot bennünk, és előszeretettel kihasználják gyenge pontjainkat. A bántalmazó fél ugyancsak boldogtalan azokban a kapcsolatokban, amelyeket egyéb alternatíva híján újra ás újra tönkretesz. A felismerés és a belátás sokszor nehéz, legtöbbször a másikat hibáztatjuk mindenért és nehezen látjuk be saját felelősségünket egy-egy helyzetben. Mi hát a megoldás? A konfliktusok színterét nem kerülhetjük el. A változás kulcsát a konfliktusok vállalása és megfelelő kezelése hordozza életünkben.


Milyen lehetőségeket rejtenek a sikeresen megoldott konfliktusok? Hozzásegítenek bennünket önmagunk és határaink megismeréséhez. A fejlődés lehetőségét kínálják, valamint az önbecsülés és önbizalom megerősítésében is szerepet játszanak. Ha képviseljük és érvényesítjük természet adta jogainkat miközben mások igényeit is tiszteletben tartjuk, helyreállíthatjuk testi-lelki egészségünk egyensúlyát, és ami a legfontosabb igazi önmagunkra lehetünk. Megéri tehát vállalni a konfliktusok kínálta kihívást. Már csak az a kérdés, mit kell tennünk, hogy a konfliktusok ne nyomasztó terhet jelentsenek többé, hanem készen álljunk megtenni a szükséges lépéseket a változás útján. Eljött a szemléletváltás ideje!

A Konfliktus klinika a konfliktusok sokrétű jelenségvilágával, formáival és kezelésük praktikáival foglalkozik. A nehéz helyzetek útvesztőjében kíván iránytűt adni az olvasó kezébe. A témával foglalkozó hazai és külföldi szakirodalom forrásait felhasználva folyamatosan bővülő tartalommal tárgyalja az érzelmi zsarolás, a manipuláció, az indulatkezelés és az agresszió témáját, illetve hasznos ötletekkel és módszerekkel szolgál azok számára, akik elhatározták, hogy kezükbe veszik életük irányítását és készen a változásra szembenéznek konfliktusaikkal. Az egyes témákban komolyabban elmélyülni vágyóknak olvasmányok irodalmát gyűjti össze, és arra ösztönzi olvasóit, hogy megosszák saját konfliktusaik történetét, dilemmáit, illetve azokat a bevált fogásokat, és jó gyakorlatokat, amelyek mások számára is hasznosak lehetnek. A Konfliktus klinika szükség esetén személyes konzultáció keretében pszichológus szakember segítségét is elérhetővé teszi az Ön számára!

Ha kérdése van, vagy tanácsra van szüksége, írjon bejegyzést az oldalon
vagy lépjen kapcsolatba velem!
e.tobias.sara@gmail.com

Készen áll kedves Olvasó? Akkor vágjunk a közepébe!



Egyéni és párkapcsolati tanácsadás



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése