Keresés ebben a blogban

2020. április 4., szombat

Indulatkezelés 1x1


Néhány indulatkezelési technikára szeretném felhívni a figyelmedet. Ezekre jó, ha rendszeresen figyelsz és alkalmazod őket. Kérlek, írj magadnak emlékeztetőt egy kártyára, hogy szem előtt legyenek és mindig lásd, mik azok a szempontok, amikről érdemes nem elfelejtkezned.


Először is, fontos felfigyelned rá, amikor kezd kicsúszni a kezedből az irányítás, és egyre feszültebb leszel. Figyeld a tested jelzéseit! Ha túl gyorsan történik minden, tudatosítsd a konfliktus forgatókönyveidet és szentelj nagyobb figyelmet azoknak a témáknak, amik indulatot váltanak ki belőled! Hogyan érzékeled a dühödet a testedben? Feszültek az izmaid, felgyorsul a légzésed, szorít a gyomrod vagy a torkod? Hogy fogalmazod meg, pontosan mi hoz ki a sodrodból! Jegyzetelj, naplózz! Jeleníts meg egy képzeletbeli indulathőmérőt lelki szemeid előtt, ami egy 1-10-es skálán mutatja az éppen aktuális feszültségszintedet. Emlékezz rá, hogy a 6-os a kritikus határ. Kérj időt a másiktól, ha szeretnél visszavonulni és figyelj rá, hogy megfelelő időzítéssel sort keríts rá, hogy meg tudjátok beszélni ami történt, akkor is, ha ez számodra vagy a másik számára kezdetben kényelmetlen. Itt tudnak kicsiszolódni azok az új alapok, amikre szükségetek van.


A hasi légzés segít oldani a feszültséget, és nyugalmi állapotba hangolja a harcra kész idegrendszert, ezért amikor nyugtalan vagy, és zakatolnak a gondolataid, állítsd le a belső monológot és figyelj a  légzésedre!



A passzív testtartás, a beszédtempó és a heves gesztusok lelassítása, a hűvös testérzet (hideg víz, mentolos krém) segít, hogy ne tüzeld fel magadban a dühös érzéseket.



Emlékezz arra, hogy nem reális azt várnod magadtól, hogy többé nem lesznek dühkitöréseid, hiszen számos olyan váratlan helyzet adódhat, ami próbára tesz! Abban láthatod a változást, hogy kevesebbszer vannak kitöréseid, ezek gyorsabban csengenek le, a sértettséget hamarabb fel tudod oldani magadban és sok helyzetben már nem érzed, hogy felkavarna, ami történik. Az indulatkezelés folyamatában megtanulod átértékelni azokat a viszonyulásokat, amik egyébként ellenállást, és lázadást váltanak ki belőled és megtanulod erőszakmentesen kommunikálni a haragos érzéseidet.



Ne felejtsd, sosem a dühöddel van a baj, hanem azzal, ahogyan kifejezed, és amikor rombolja a környezeted és a kapcsolataid. Fogalmazd meg, milyen érzés és szükséglet rejlik a dühöd mélyén! Mi a kérésed a másik felé és mi az, amit neked fontos megértened a másik szemszögéből? Tudd, hogy mik azok a legkritikusabb kiváltó helyzetek, amik kihoznak a sodrodból és készülj fel arra, hogyan kezeled ezeket a szituációkat! Beszéljétek át a stratégiát a pároddal, vagy aki érintett a helyzetben. Ne feledd, ha nem érted a másikat, nem tudod megoldani a helyzetet sem!



A rendszeres relaxáció, és a sport segít oldani a feszültséget. Tapasztald ki, hogyan hat rád a sport és az ellazulás az indulatkezelés szempontjából. Tartsd egyensúlyban a kettőt, ha úgy érzed, hogy csak a sport vagy csak a relaxáció önmagában kevés a feszültségek oldásához.



Kerüld a kávét, az alkoholt és a nyugtatókat, ha feszültségoldó szerekre van szükséged, használj természetes készítményeket, és mozogj rendszeresen!


Tudatosítsd, hogy mik azok a technikák, amik beválnak. Nincs más dolgod, csak légy kitartó a gyakorlásukban!

ETS.

1 megjegyzés:

  1. Szeretnék köszönetet mondani a wiccan Duma nagy segítségéért. A lányom mélyen a kábítószer-függőségbe került, kipróbáltam a rehabilitációt és mindent, hogy abbahagyja, de semmi sem működött, sokat sírtam az egész helyzet miatt, mert úgy éreztem, anyaként kudarcot vallottam. De mindez megváltozott, miután találtam egy megjegyzést az interneten arról, hogy a Wiccan Duma segít az embereken. Boldog vagyok, hogy a lányom megszabadult a drogfüggőségtől a Wiccan Duma segítségével, köszönöm Wiccan Duma az erős varázslatait. A nézőknek nem ismerem a helyzetét, de biztosíthatom, hogy segítséget kaphat a függőség megállításához. , állítsa le a megszállottságot, állítsa le a depressziót, hagyja abba a visszaélést.
    1) Szerelmi varázslatok
    2) Elveszett szerelmi varázslatok
    3) Válási varázslatok
    4) Házassági varázslatok
    5) Szerelem kötő varázslatok.
    6) Elválasztó varázslatok
    7) Száműzd el a volt szeretőt
    8.) Szeretnél előléptetni.
    9) lottó nyerő varázslatok
    10) Ha meg akarja elégíteni szeretőjét
    Forduljon ehhez a nagyszerű emberhez, ha bármilyen problémája van a végleges megoldás érdekében. E-mail: whitemagictemple@gmail.com
    WhatsApp: +2348155926512

    VálaszTörlés