Keresés ebben a blogban

2020. január 11., szombat

Tanítsd meg gyermekednek a harag egészséges kifejezését!


Vess véget a hisztinak és a duzzogásnak azzal, hogy megtanítod gyermekednek a harag egészséges és megengedhető kifejezését. Nincs baj azzal, amikor haragszunk, csak azzal, ahogyan mások tudtára adjuk, hogy valami nem elfogadható számunkra. Segíts gyermekednek megfogalmazni, mi esik rosszul neki, légy az érzéseivel empatikus, és fogjatok közös ötletelésbe, mi a teendő legközelebb!



Annak is jelentőssége van annak, hogy te mennyire duzzogsz vagy keltesz a gyermekedben bűntudatot, mert már megint nem fogadott szót, vagy szemtelen volt veled stb. Az indulat hevében is segít békülni, ha figyelsz rá, hogyan fejezd ki a saját haragodat! A "Sosem segítesz" megjegyzés helyett mondd neki, hogy "Nagy segítség lenne, ha segítenél." "Elfenekellek" helyett, pedig közöld egyszerűen, hogy "A falra nem rajzolunk!". Ha visszaszól, hogy "Kit érdekelnek a hülye szabályok"? Mondd neki, hogy "téged érdekel és szeretnéd, ha a családban ez mindenkinek egyformán fontos lenne." stb. Ez annak a művészete, te hogyan tudod megőrizni a béketűrésed bizonyos helyzetekben, ezzel mutatsz mintát a gyerkőcödnek is, ez egy sarkalatos pont. Legyél magaddal is türelmes, sokszor sikerülni fog, és van, amikor nem! Nagy előrelépés, ha már változik az indulatos szituációk hevessége és gyakorisága.

A szabályalkotásnál ezekre figyelj:

A problémamegoldásban az egyértelmű kiszámítható, következetes szabályok segítenek. Miután a szabályokat azelőtt hozzátok, mielőtt valami megtörténik, ezért büntetés helyett kiszámítható a következmény is. Ne felejtsd! A pozitív megerősítés mindig hatékonyabb, a rossz dologról igyekezz nem tudomást venni. Lehet jutalom fejében matricákat gyűjteni, és a szabályok nem teljesítéskor matricákat veszíteni, amit egyébként mindig be lehet váltani dolgokra. Bizonyos számú matrica, bizonyos dolgokra váltható be! Minél nagyobb a gyermeked, annál inkább érvényes, hogy ezeket a szabályokat együtt beszéljék meg és együtt találjátok ki. Menet közben beszéljétek meg, mi hogyan működik, illetve min érdemes változtatni.

 Hagyhatsz üzeneteket tárgyak nevében: pl.
"Ide tegyél vissza kérlek!" - A szappan
"Kérlek hajts le! Szagriadó mentes délutánt kíván:" A vécéülőke

 Nagyobbaknál vond be gyermekedet a szabályok kialakításába! Vagyis miután mindenki elmondta az érzéseit, szükségleteit a helyzettel kapcsolatban, mindenki ötleteljen az elfogadható megoldásokon. Együtt hozzatok döntést a megvalósításról: milyen lépések következzenek, ki és miért felelős, mi a határidő? Legyen egyértelmű, mi a segítség, és mik az elvárások, és legyen egyértelmű mit, hogyan tehet jóvá tenni és mi a következmény, ha valami nem úgy történik, ahogy megbeszéltététek.

 Engedd, hogy önállóan cselekedjen! Ha a testvérek veszekedtek egymással, és megbeszéltétek, kit hogyan érintett, ami történt, utána hagyd magukra őket és bízd rájuk a megoldást! 

Végül, de nem utolsó sorban, figyelj a dícséretre is! Gondold végig, mit kedvelsz a gyermekedben, mit tett legutóbb, amit értékeltél, de nem hoztad szóba és mit mondhatsz neki, hogy kifejezd, mennyire büszke vagy rá.

ETS.

1 megjegyzés:

  1. Szeretnék köszönetet mondani a wiccan Duma nagy segítségéért. A lányom mélyen a kábítószer-függőségbe került, kipróbáltam a rehabilitációt és mindent, hogy abbahagyja, de semmi sem működött, sokat sírtam az egész helyzet miatt, mert úgy éreztem, anyaként kudarcot vallottam. De mindez megváltozott, miután találtam egy megjegyzést az interneten arról, hogy a Wiccan Duma segít az embereken. Boldog vagyok, hogy a lányom megszabadult a drogfüggőségtől a Wiccan Duma segítségével, köszönöm Wiccan Duma az erős varázslatait. A nézőknek nem ismerem a helyzetét, de biztosíthatom, hogy segítséget kaphat a függőség megállításához. , állítsa le a megszállottságot, állítsa le a depressziót, hagyja abba a visszaélést.
    1) Szerelmi varázslatok
    2) Elveszett szerelmi varázslatok
    3) Válási varázslatok
    4) Házassági varázslatok
    5) Szerelem kötő varázslatok.
    6) Elválasztó varázslatok
    7) Száműzd el a volt szeretőt
    8.) Szeretnél előléptetni.
    9) lottó nyerő varázslatok
    10) Ha meg akarja elégíteni szeretőjét
    Forduljon ehhez a nagyszerű emberhez, ha bármilyen problémája van a végleges megoldás érdekében. E-mail: whitemagictemple@gmail.com
    WhatsApp: +2348155926512

    VálaszTörlés